Progresivno sproščanje - darilo za vas

Yoga Nidra SI

Yoga Nidra – jogijski spanec, globoka sprostitev

Z joga nidro vplivamo na podzavest, kar je možno le, ko sta telo in zavestni um popolnoma sproščena. Med to vajo se možgansko valovanje preklopi iz beta v alfa stanje, ki je stanje spanca, oz., ko je um popolnoma neaktiven.
Yoga Nidra je zdravilna. Optimalno sprosti ožilje, kar vodi do boljše prekrvavitve tkiv. Če je kri zdrava, čista, se celice bolje prehranijo in prejmejo več kisika. Prav tako se pospeši izločanje toksinov. Z boljšo cirkulacijo se vsi deli telesa pomladijo. Učinek Yoga Nidre na telo je enaka, kot dve uri globokega, trdnega spanca. Če jo prakticiramo pred spanjem, ne samo, da odpravi stres, prav tako pripomore k dobremu spancu.
Prakticiranje Yoga Nidre dvakrat ali trikrat dnevno omogoči organizmu, da popolnoma okreva in se pomladi. Mnoge tehnike nadzora uma imajo podoben učinek na telo, vendar Yoga Nidra sledi zaporedju, ki ustreza razporedu živčnih celic v možganih, katere po svojem vrstnem sledijo delom telesa, kot so le-ti našteti. To omogoči umu, da nemoteno in gladko steče skozi telo, ne da bi se zmedel.
To tehniko lahko prakticiramo kadarkoli, pomembno je le, da na prazen želodec ( boljši pretok prane, življenjske energije). Lahko jo prakticiramo v katerem koli položaju, vendar je Savasana ( leže na hrbtu, na ravni podlagi) najboljši položaj za izvajanje Yoga Nidre.
Dobrodošli k nakupu posnetka, zgrabite slušalke in uživajte. Kjerkoli in kadarkoli potrebujete 'odklop'.
Prav tako se priporočam, da mi preko spodnjega obrazca pošljete svoje komentarje, občutke po praksi jogijskega spanca. Na voljo sem za vsa vaša vprašanja.
Sprostite se, uživajte in opazujte!
Opomba pod posnetkom: Yoga Nidra je starodavna tehnika in ni v nikogaršnji lasti. Predmet avtorske zaščite je posnetek z mojim glasom in prosim, da ga ne objavljate, presnemavate, razmnožujete, ali javno predvajate brez mojega predhodnega pisnega soglasja. Hvala, ker spoštujete moje delo!

© 2019 OM Yoga Center Celje. Vse pravice pridržane.
Izdelava in oblikovanje PCMobil.

Iskanje